26. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tempura krevety s čerstvým zeleninovým dipem
zdroj: Recepty 24/7

⁤Vyzkoušejte lahodné japonské tempuru krevety s čerstvým zeleninovým dipem, který Vám jistě zvedne náladu. Tento ⁣recept je snadný a rychlý na přípravu a jistě potěší vaše chuťové buňky. Krevety jsou ‌křupavé a chutné a​ dip z čerstvé zeleniny‍ dodá jídlu osvěžující nádech. Nezapomeňte na⁤ kvalitní ingredience pro skvělý výsledek!

Suroviny

  • 250g krevet
  • 100g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 100ml studené vody
  • sůl⁣ a‌ pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Oloupejte krevety, odstraňte střeva ⁤a‍ nechte je dobře okapat.
  2. V misce​ smíchejte mouku, vejce, vodu, sůl a pepř ​dohladka těsta.
  3. Potom vložte krevety do těsta a smažte je v horkém ⁤oleji, dokud ‍nejsou ⁤zlatavě hnědé.
  4. Na servírovací ⁣misce připravte zeleninový dip: nakrájejte čerstvou ‌zeleninu (např. mrkev, celer, paprika) na ‍nudličky a podávejte s krevetami jako dip.