26. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pečená kachna s jablky a řízkem je lahodný recept, který potěší vaše chuťové buňky. Kachna pečená do křupava, doplněná sladkými jablky a řízkem je skvělou kombinací chutí, která oslní každého gurmána. Sledujte náš recept a připravte si tuto lahůdku doma!
Suroviny
- 1 kachna
- 4 velká jablka
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 4 krajíčky strouhaného rohlíku
- 200ml mléka
- 4 vajíčka
- sůl, pepř, mletý kmín, majoránka
Postup
- Kachnu omyjeme, osušíme a natřeme kořením (sůl, pepř, mletý kmín, majoránka). Uvnitř kachny vložíme na plátky nakrájená jablka.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka ve slané vodě.
- V míse smícháme mouku, strouhaný rohlík, mléko, vejce a sůl a vypracujeme těsto.
- Těsto rozdělíme na menší porce a každou rozválíme na placku. Na plátek těsta položíme porci kachny s jablky a dobře zabalíme.
- Připravené řízky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 45 minut, dokud nejsou řízky zlatě hnědé.
- Na závěr podáváme s uvařenými brambory a restovaným zelím.