24. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční české jídlo „Knedlo, zelo, vepřo, knedle“ je lahodná kombinace šťavnatého vepřového masa, domácích knedlíků a kyselého zelí. Tento recept je oblíbený po celé České republice a jeho příprava je jednoduchá. Vyzkoušejte ho doma a dopřejte si chutný kousek české kuchyně.
Suroviny
- 1 kg brambor
- 400 g hladké mouky
- 400 g vepřového masa (např. krkovička)
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1 cibule
- olej nebo sádlo na smažení
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a propasírujeme.
- Pomocí rukou postupně vmícháme mouku, sůl a pepř.
- Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme na menší kousky - knedlíčky.
- V osolené vodě uvaříme knedlíky, dokud nevyplavou na hladinu.
- Vezmeme si vepřové maso, nakrájíme na menší kousky a osmažíme na oleji nebo sádle spolu s nadrobno nakrájenou cibulí.
- Přidáme majoránku, orestujeme a podáváme společně s knedlíky.