22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční kyselá polévka ze zelí je lahodná a osvěžující chuťová záležitost, která rozproudí vaše chuťové buňky. Recept na tuto tradiční pochoutku je jednoduchý a rychlý, ideální pro chladné dny nebo jako osvěžující předkrm. S kyselým zelím, bramborem a dalšími ingrediencemi je tato polévka skvělou volbou pro milovníky tradiční české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou lahůdku!
Suroviny:
- 1 hlava zelí
- 2 cibule
- 2 brambory
- 4 kyselé okurky
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička kmínu
- soů, pepř
- 1 lžíce mouky
- 2 lžíce másla
Postup:
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky.
- Nakrájejte zelí na tenké proužky.
- Pokrájejte cibule a okurky na drobné kousky.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli.
- Přidejte brambory, zelí, okurky, ocet, cukr, kmín, sůl a pepř a zalijte vodou.
- Uvařte polévku do měkka.
- Smíchejte máslo s moukou a přidejte do polévky.
- Nechejte provařit a dochuťte podle potřeby solí a octem.