19. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Indonéská krevetová kokosová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská‍ krevetová kokosová polévka je lahodná exotická pochoutka plná originálních chutí. Tato tradiční indonéská polévka spojuje krevety, kokosové ‍mléko a ⁢exotické koření, které dodává ​jídlu jedinečnou ⁢chuť. S tímto receptem si⁢ můžete snadno připravit lahodný pokrm, který okouzlí vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš krok za‌ krokem ‌recept‌ a připravte si doma skvělou indonéskou krevetovou kokosovou polévku!

Suroviny

  • 400 ⁣g krevet
  • 400 ml kokosového mléka
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule,⁢ nasekaná
  • 1 červená ‍paprika, nakrájená na proužky
  • 1 lžička‌ kari pasty
  • 1 lžička mletého kurkuma
  • 1 lžička mletého‍ koriandru
  • šťáva z 1 limetky
  • 1 lžíce cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej ‍a osmažte česnek a cibuli dozlatova.
  2. Přidejte ‍kari pastu, kurkumu a koriandr a restujte ‌dalších pár minut.
  3. Přidejte krevety a smažte je dozlatova.
  4. Přidejte⁣ kokosové mléko a nechte vařit asi 10 minut.
  5. Přidejte papriku, limetkovou šťávu, cukr,​ sůl a ⁣pepř. Vařte dalších 5 minut.
  6. Polévku ochutnejte a podle potřeby dochuťte. ​Podávejte s​ rýží nebo chlebem.