14. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rajská polévka s krutony
zdroj: Recepty 24/7

Rajská polévka s krutony: Skvělý recept na tradiční​ českou rajskou polévku s křupavými krutony. Tato lahodná a osvěžující polévka se připravuje ze zralých rajčat, cibule, česneku a bylinek, což jí⁢ dodá bohatou chuť. Pro větší křupavost ​můžete‍ přidat domácí⁣ krutony, ⁢které ⁤se ⁤skvěle doplňují s polévkou. Výborná volba pro večeři ​nebo lehký oběd.‍ Sledujte tento snadný krok⁢ za krokem⁢ recept a vychutnejte si skvělou‌ rajskou polévku s krutony.

Suroviny

  • 1 lžíce olivového ‌oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 400 g rajčat, oloupaných a nakrájených na kousky
  • 500 ⁤ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl a pepř podle‍ chuti
  • 100 g krutonů
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

  1. Na ⁢pánvi zahřejeme olivový olej a orestujeme cibuli dozlatova.
  2. Přidáme česnek a rajčata a vaříme asi 10 minut, dokud se rajčata nerozpadnou.
  3. Přidáme⁣ zeleninový vývar, cukr, oregano, sůl a pepř. Vaříme dalších 10 minut.
  4. Polévku rozmixujeme do hladka pomocí mixéru nebo šťouchadla.
  5. Přidáme⁢ kroutony a necháme vařit dalších 5 minut.
  6. Podáváme ‍ozdobené čerstvou bazalkou.