14. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rajská polévka s krutony: Skvělý recept na tradiční českou rajskou polévku s křupavými krutony. Tato lahodná a osvěžující polévka se připravuje ze zralých rajčat, cibule, česneku a bylinek, což jí dodá bohatou chuť. Pro větší křupavost můžete přidat domácí krutony, které se skvěle doplňují s polévkou. Výborná volba pro večeři nebo lehký oběd. Sledujte tento snadný krok za krokem recept a vychutnejte si skvělou rajskou polévku s krutony.
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 400 g rajčat, oloupaných a nakrájených na kousky
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a pepř podle chuti
- 100 g krutonů
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
- Na pánvi zahřejeme olivový olej a orestujeme cibuli dozlatova.
- Přidáme česnek a rajčata a vaříme asi 10 minut, dokud se rajčata nerozpadnou.
- Přidáme zeleninový vývar, cukr, oregano, sůl a pepř. Vaříme dalších 10 minut.
- Polévku rozmixujeme do hladka pomocí mixéru nebo šťouchadla.
- Přidáme kroutony a necháme vařit dalších 5 minut.
- Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.