12. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné kuřecí smaženice s hlívou ustricovou jsou oblíbeným pokrmem pro milovníky kuřecího masa. Tento recept vás naučí, jak připravit křupavé a lahodné smažené kuřecí kousky, které jsou podávány s přídavkem hlívy ustricové pro ještě větší překvapení. S tímto receptem si můžete vychutnat skvělé odpoledne nebo večeři plnou bohaté chuti a vůně.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (prsa)
- 200 g hlíva ustricová
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce mléka
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na plátky a lehce je naklepkáme. Osolíme a opepříme.
- Hlívu ustricovou očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
- Do mísy si připravíme těsto z vajec, hladké mouky, mléka, prolisovaného česneku, soli a pepře. Vše důkladně promícháme, dokud nevznikne jednotné těsto bez hrudek.
- V pánvi si rozehřejeme olej. Každý plátek kuřecího masa obalíme v těstě a opatrně přendáme do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran do zlatova.
- Po vyndání kuřecího masa z pánve do těsta ponoříme plátky hlívy ustricové a také je opékáme do zlatova z obou stran.
- Hotové smaženice osušíme na kuchyňském papíru a podáváme s rýží nebo bramborami.