12. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Křehký bramborový knedlík se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na křehký ⁣bramborový⁣ knedlík⁣ se špenátem? Naše ⁣jednoduchá a chutná verze vám nabídne úžasnou kombinaci křupavého vnějšku s lahodným špenátem. Sledujte náš ⁣krok za krokem⁤ návod a vytvořte si rychlý​ a zdravý⁢ pokrm.⁤ Vyzkoušejte náš recept na křehký bramborový⁢ knedlík se špenátem ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 150 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 300 g špenátu
  • 2 lžíce‌ másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte brambory a uvařte ‌je v osolené vodě, dokud nejsou měkké. Poté je sceďte a nechte vychladnout.
  2. Připravte si špenát. Pokud máte čerstvý špenát, omyjte ho, odstraňte stonky a nakrájejte na ⁢menší kousky. Pokud používáte mražený špenát, rozmrazte ho podle návodu na obalu.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte na jemno nakrájený česnek. Orestujte ho, dokud nezačne lehce vonět.
  4. Přidejte nakrájený špenát a smažte ho, dokud nezměkne⁢ a neztmavne. Ochutnejte solí a ⁣pepřem.
  5. Uvařené a vychladlé brambory nastrouhejte na jemném struhadle.
  6. Do nadrobno ​nastrouhaných brambor přidejte vejce⁣ a hladkou ‍mouku. Přidejte také špetku‍ soli.
  7. Dobře‌ promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  8. Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k⁣ varu.
  9. Z těsta utvářejte menší knedlíky⁢ a vařte je ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
  10. Vařené knedlíky opatrně vyjměte z‌ hrnce, sceďte a podávejte s připraveným špenátem.