11. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí maso s šťávou
zdroj: Recepty 24/7

‌Hovězí⁣ maso‌ s šťávou je lahodný a chutný recept, který vám přinese ​okamžitou slast. Tento jednoduchý, přesto elegantní pokrm je vyroben ‌z kvalitního hovězího masa, které se pomalu⁣ dusí ve vlastní šťávě,⁣ což‍ mu dodává ⁤bohatou a intenzivní chuť. Přidáním aromatických bylinek a koření se maso stává ještě výraznějším a⁤ lahodnějším. Hovězí maso s šťávou je ideální volbou pro skvělou večeři, kterou ‍si užijete se svou rodinou či přáteli. ‌S tímto receptem​ si připravíte nepřekonatelnou a nadýchanou pochoutku, která si ⁣zaručeně⁣ získá vaše chuťové pohárky.‍ Nechejte se rozmazlovat ⁤tímto vynikajícím receptem na hovězí maso s šťávou ⁢a prožijte ⁣nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Suroviny

  • 500g ​hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500ml⁢ hovězího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Hovězí maso ⁤nakrájejte na menší kostky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a‍ nakrájejte nadrobno.
  3. Na pánvi⁢ rozehřejte olej a osmahněte⁤ maso z každé strany do zlatova.​ Poté maso⁣ vyjměte z pánve a odložte stranou.
  4. Na stejné pánvi osmahněte cibuli do sklovita. Přidejte česnek a krátce restujte.
  5. Přisypte ⁢mouku a za stálého míchání‌ ji osmažte až ⁣získá hnědou⁤ barvu.
  6. Postupně přilévejte hovězí ‍vývar ‌za neustálého míchání, dokud nevytvoříte hladkou omáčku.
  7. Vrátte maso do ‍pánve a přidejte ‌hořčici, kmín a majoránku.⁤ Osolte⁢ a‍ opepřete podle chuti.
  8. Poduste ‌maso přikryté asi 1-2 hodiny, dokud nebude měkké a vláčné.
  9. Hotové hovězí maso s šťávou podávejte⁢ s knedlíky nebo ​rýží.