8. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a lahodné pečené kuře se zelím a knedlíkem je tradičním českým jídlem, které nesmí chybět na žádném jídelníčku. Tento recept vám ukáže, jak připravit křupavé pečené kuře spolu s kyselým zelím a nadýchanými knedlíky. S vůní a chutí domácího jídla si můžete vychutnat skvělý oběd či večeři s rodinou. Sledujte jednoduché kroky tohoto receptu a překvapte své blízké vynikajícím chutným pokrmem.
Suroviny
- 1 celé kuře
- 500 g zelí
- 4 vajíčka
- 500 g mouky
- 200 ml mléka
- 40 g másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, kmín, majoránka
Postup
- Kuře očistíme a nakrájíme na porce. Posolíme, opepříme a osypeme kmínem a majoránkou.
- Pokrájenou cibuli a česnek osmahneme na másle v hluboké pánvi. Přidáme zelí a dusíme do změknutí.
- V pánvi zapečeme kuře na másle ze všech stran, poté přidáme dusené zelí.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 60-90 minut, dokud není kuře zlatavé a zelí měkké.
- Mezitím si připravíme knedlíky. Z mouky, vajíček, mléka, soli a trochy másla vypracujeme tužší těsto.
- Těsto necháme odpočinout a vytvarujeme z něj knedlíky.
- Knedlíky dáme vařit do osolené vroucí vody a vaříme 15-20 minut.
- Hotové pečené kuře se zelím a knedlíkem podáváme.