7. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Křupavý kuřecí salát je osvěžující pokrm plný chutí. Kuřecí maso je pečené do křupava, poté nakrájené na plátky a smíchané s čerstvou zeleninou, jako jsou rajčata, okurky a papriky. Salát je obohacen o cremefraiche dresink s bylinkovou příchutí. Tento lahodný salát je ideální jako lehký oběd nebo večeře a je zdrojem výživy a energie. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si skvělou kombinaci křupavosti, chuti a svěžesti.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 200 g ledového salátu
- 1 červená paprika
- 1 okurka
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 100 g kukuřice
- 100 g fazole
- 100 g sýru
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Ochutněte maso solí a pepřem.
- Rozehřejte olivový olej na pánvi a opékejte maso dozlatova.
- Mezitím omyjte a nakrájejte zeleninu (ledový salát, papriku, okurku, rajčata, cibuli) na vhodně velké kousky.
- Do mísy přidejte nakrájenou zeleninu, kukuřici a fazole.
- Přidejte maso a promíchejte.
- Posypte salát nastrouhaným sýrem.
- Připravte si dresink z olivového oleje, octa, soli a pepře.
- Pokapte salát dresinkem a promíchejte.
- Salát podávejte okamžitě.