27. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Phở vietnamská polévka
zdroj: Recepty 24/7

Phở vietnamská polévka je tradiční a ​oblíbené jídlo z Vietnamu. Tato aromatická ​a chutná polévka je připravována z vývaru ‍z hovězího​ masa s přídavkem koření, jako je skořice, hřebíček ‍a ⁢zázvor. ⁢K‌ polévce se přidávají měkké nudle z rýže, vařené⁢ hovězí maso⁤ a čerstvá bylinky, jako je⁤ koriandr⁣ a ⁤mátové lístky. Phở je ‌nejen chutné jídlo, ale také‌ zdravé, protože je lehké ‍a plné živin. Můžete si ho ⁣připravit doma a těšit se z autentického⁢ vietnamského ⁢jídla.

Suroviny:

  • 400 g rýžových⁤ nudlí
  • 400 g hovězího masa‌ (maso na vaření)
  • 1 velká cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 kousek skořice
  • 2 lžičky koriandru (mletý)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1​ lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • Čerstvá mátová nebo koriandrová nať (nasekaná)
  • Rajčatové aspiky‌ (náhražka omáčky⁤ hoisín)
  • Sójová omáčka
  • Hořčice

Postup:

  1. Maso ⁣dejte vařit do hrnce ​s 2 litry vody.⁣ Přidejte ​nastrouhanou ‍cibuli, hřebíček, skořici, koriandr, ⁣rybí omáčku, sojovou omáčku, cukr‍ a⁣ sůl. Nechte vařit ⁢1,5 -⁤ 2 hodiny na mírném ohni, ⁣dokud‌ nebude⁤ maso měkké.
  2. Vyjměte ‍maso z⁤ vývaru a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Připravte ⁤si nudle podle pokynů na obalu.
  4. V ⁣mise si připravte polévku tím, že⁣ do mísy⁣ dejte vařené ​nudle, ‌nařezané‍ plátky masa, čerstvou ⁤nasekanou mátu nebo koriandr, rajčatové aspiky a ‍podle chuti přidejte sojovou ⁤omáčku a ‍hořčici.
  5. Na stole si můžete připravit další přísady jako ​šalotku, čerstvou zeleninu⁣ (např.‌ papriku, rajčata, ⁣okurku), kterou si můžete ⁣přidat podle ⁢chuti.
  6. Hotovou polévku podávejte horkou.