25. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italské penne s rajčatovou omáčkou jsou oblíbeným jídlem z italské kuchyně. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit chutné těstoviny s bohatou a aromatickou rajčatovou omáčkou. Omáčka je připravena z čerstvých rajčat, cibule, česneku a bylinek, které dávají jídlu lahodnou chuť. Kombinace měkkých penne a svěží omáčky vytváří skvělý pokrm, který si určitě zamilujete. Přijďte a vyzkoušejte si tuto skvělou italskou specialitu.
Italské penne s rajčatovou omáčkou
Suroviny:
- 300g penne těstovin
- 400g oloupaných rajčat z konzervy
- 1 cibule, nakrájená na drobné kostičky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvě nastrouhaný parmazán (pro ozdobu)
Postup:
- Na pánvi s rozpáleným olivovým olejem osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a vařte ještě asi minutu, dokud nezíská jemnou vůni.
- Přidejte oloupaná rajčata, oregano a bazalku. Osolte a opepřete podle chuti.
- Směs vařte a míchejte asi 15 minut, dokud rajčata nezměknou a omáčka zhoustne.
- Mezitím připravte penne těstoviny dle návodu na obalu, nechte je uvařit al dente a sceděte.
- Penne smíchejte s hotovou rajčatovou omáčkou.
- Podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem.