25. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Italské penne s rajčatovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Italské penne‌ s rajčatovou omáčkou⁤ jsou‌ oblíbeným jídlem z italské kuchyně.⁣ Tento recept vám ukáže,⁤ jak jednoduše a rychle připravit chutné ‍těstoviny s bohatou a aromatickou rajčatovou omáčkou. Omáčka je připravena z čerstvých rajčat, ‍cibule, česneku ​a bylinek, které dávají jídlu lahodnou chuť. Kombinace měkkých penne a svěží omáčky vytváří skvělý pokrm, který si určitě zamilujete. Přijďte a vyzkoušejte si tuto skvělou italskou specialitu.

Italské⁢ penne s rajčatovou omáčkou

Suroviny:

  • 300g ⁣penne těstovin
  • 400g⁤ oloupaných rajčat z ​konzervy
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kostičky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 1‍ lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • Sůl a pepř podle ​chuti
  • Čerstvě nastrouhaný parmazán (pro ozdobu)

Postup:

  1. Na pánvi s ​rozpáleným olivovým olejem osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte‌ česnek a‌ vařte ještě asi minutu, dokud⁤ nezíská jemnou vůni.
  3. Přidejte oloupaná rajčata, oregano a bazalku. Osolte ⁤a opepřete podle chuti.
  4. Směs vařte a míchejte asi⁤ 15 minut, dokud rajčata nezměknou a omáčka⁢ zhoustne.
  5. Mezitím připravte penne těstoviny dle návodu na obalu, nechte je uvařit al dente a sceděte.
  6. Penne smíchejte s hotovou rajčatovou ⁢omáčkou.
  7. Podávejte⁤ s ⁢čerstvě⁤ nastrouhaným parmazánem.