24. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na Cannelloni s ricottou a špenátem? Nechte se inspirovat tímto lákavým italským jídlem plným syrové ricotty a čerstvého špenátu. Tento recept vás jistě ohromí svou jednoduchostí a chutí. Připravte si lahodnou náplň, naplňte těstoviny a dejte péct do trouby. Tento pokrm rozhodně stojí za vyzkoušení a stane se oblíbeným ve vaší domácnosti.
Suroviny
- 250 g cannelloni těstovin
- 400 g ricotty
- 200 g špenátu (mraženého nebo čerstvého)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 rajče (nakrájené na kostičky)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného bazalku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 100 g strouhaného sýra (např. parmazán)
Postup
- Předehřejeme troubu na 180 °C.
- Do hrnce s osolenou vodou uvaříme cannelloni těstoviny podle návodu na obalu. Odcedíme a necháme stranou.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezměkne.
- Přidáme špenát a vaříme, dokud nezměkne. Potom přidáme rajče, oregáno, bazalku, sůl a pepř. Směs necháme vařit asi 5 minut.
- V míse smícháme ricottu se směsí ze špenátu.
- Plníme cannelloni náplní, tím, že je naplníme směsí z misky a pokládáme je do zapékací mísy.
- Na plněné cannelloni posypeme strouhaným sýrem.
- Zapékací mísu s cannelloni dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 20-25 minut, dokud nejsou těstoviny měkké a sýr zlatavý.
- Vyndáme z trouby a necháme pár minut odpočinout před podáváním.