22. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Korejský kimchi salát
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a‌ osvěžující ⁣korejský kimchi salát je skvělou volbou pro milovníky pikantních pokrmů. ‌Tento tradiční korejský recept kombinuje kyselou zelí s různými ⁢čerstvými zeleninovými ⁢přísadami, aby​ vytvořil neodolatelnou chuťovou ⁤symfonii. S ⁤jednoduchými kroky a běžnými ingrediencemi si‍ můžete‌ připravit ⁤tento zdravý ‍salát, který‌ může⁣ sloužit jako energetická příloha nebo jako samostatný lehký pokrm.‌ Přidejte trochu dobrodružství do svého jídelníčku a ⁤vyzkoušejte tento ​lahodný kimchi‌ salát!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského‌ zelí‍ (napůl nakrájená, odstranit tvrdou část), nasekaná na tenké proužky
  • 2 mrkve, oloupané ⁢a nastrouhané
  • 1 cibule, ‌nakrájená na tenké ⁤plátky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na malé kousky
  • 1 malý kousek zázvoru, nastrouhaný
  • 2⁤ řapíky zelené cibulky, nakrájené na malé kolečka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce​ rybí ‍omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička ‍červeného ⁢pepře
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička sůl

Postup

  1. Smíchejte sójovou omáčku, rybí⁣ omáčku, cukr, červený pepř, sezamový olej a sůl ve velké ⁣míse.
  2. Přidejte čínské zelí, ​mrkev,⁤ cibuli, česnek, zázvor a zelenou cibulku do‍ mísy se směsí omáček.
  3. Dobře ‌promíchejte tak, aby se všechny suroviny dobře propojily s omáčkou.
  4. Uzavřete misku a nechte ⁢marinovat ‌v lednici nejméně 2 hodiny,‌ ideálně však ⁣přes ‌noc.
  5. Servírujte jako‍ přílohu nebo samostatně jako salát.