22. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a osvěžující korejský kimchi salát je skvělou volbou pro milovníky pikantních pokrmů. Tento tradiční korejský recept kombinuje kyselou zelí s různými čerstvými zeleninovými přísadami, aby vytvořil neodolatelnou chuťovou symfonii. S jednoduchými kroky a běžnými ingrediencemi si můžete připravit tento zdravý salát, který může sloužit jako energetická příloha nebo jako samostatný lehký pokrm. Přidejte trochu dobrodružství do svého jídelníčku a vyzkoušejte tento lahodný kimchi salát!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí (napůl nakrájená, odstranit tvrdou část), nasekaná na tenké proužky
- 2 mrkve, oloupané a nastrouhané
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, nakrájené na malé kousky
- 1 malý kousek zázvoru, nastrouhaný
- 2 řapíky zelené cibulky, nakrájené na malé kolečka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička červeného pepře
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička sůl
Postup
- Smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, červený pepř, sezamový olej a sůl ve velké míse.
- Přidejte čínské zelí, mrkev, cibuli, česnek, zázvor a zelenou cibulku do mísy se směsí omáček.
- Dobře promíchejte tak, aby se všechny suroviny dobře propojily s omáčkou.
- Uzavřete misku a nechte marinovat v lednici nejméně 2 hodiny, ideálně však přes noc.
- Servírujte jako přílohu nebo samostatně jako salát.