14. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italské bruschette s rajčaty a bazalkou jsou lahodné sendviče, které přinášejí chuť a vůni středomořské kuchyně. Křupavý chléb je potřen olivovým olejem a opékaný na grilu nebo v troubě. Na něj se následně naskládají čerstvé rajčaty, posypané bazalkou a dochucené solí a pepřem. Tento jednoduchý a osvěžující recept je perfektním předkrmem nebo lehkým občerstvením, které si zamilují všichni milovníci italské kuchyně.
Suroviny
- 4 plátky pečiva (například bageta)
- 4 středně velká rajčata
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejdříve si připravíme pečivo. Plátky pečiva opečeme na pánvi nebo ve grilu, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Rajčata nakrájíme na malé kousky, česnek jemně nasekáme a bazalku natrháme na menší kousky.
- V mísy smícháme nakrájená rajčata, česnek a bazalku. Přidáme olivový olej a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Na opečené plátky pečiva naneseme připravenou směs s rajčaty a bazalkou.
- Hotové bruschette ještě pokapeme olivovým olejem a můžeme podávat.