11. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tempura krevety
zdroj: Recepty 24/7

‍Chcete‌ si vychutnat lahodné a křupavé tempura krevety? Máme‌ pro vás ten správný recept! ‌Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si perfektní jídlo, které ⁤vás okouzlí. Tempura ⁣krevety jsou oblíbeným japonským jídlem, které‍ si zamilujete. ⁤S pomocí našich tipů si připravíte křehkou a⁢ chuťově bohatou ‍kůrku, ⁢která ​obalí šťavnaté a plné chuti krevety. Všechny potřebné suroviny najdete snadno v obchodě a s⁣ naším⁤ návodem si poradíte i jako začátečníci. ‍Nezapomeňte podávat s omáčkou ⁣a japonským rýží, abyste si plně vychutnali tuto exotickou specialitu. Užijte si jedinečný zážitek při ⁣přípravě a konzumaci ‌tempura krevet!

Tempura krevety

Suroviny

  • 250 g‍ velkých krevet bez krunýře
  • 150 g⁣ hlavní ⁣mouky
  • 2 vejce
  • 200 ml ledové vody
  • 1 l‍ oleje na smažení
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Nejprve⁤ si připravte ingredience. Krevety oloupejte, ale ‌nechte chvosty, které jsou dekorativní. V míse smíchejte mouku ⁤s vajíčky a ⁤postupně ⁤přidávejte ⁢ledovou vodu za stálého míchání. Těsto musí ‍být⁢ řídké a lehké.
  2. V hlubokém hrnci nebo wok na středně silném​ ohni zahřejte olej. Teplotu oleje můžete otestovat malou kapkou těsta – pokud se okolo ‌kapky objeví bublinky a těsto okamžitě zpění, je olej dostatečně vyhřátý.
  3. Krevety namočte do těsta a opatrně dejte do rozpáleného⁣ oleje. Smažte ⁤je z​ obou stran dozlatova, což by‍ mělo trvat zhruba 2-3 minuty. Pokud je ​vaše⁤ nádoba na smažení menší, smažte ⁤je po ‌částech, abyste se vyhnuli přelití oleje.
  4. Po smažení krevety ⁢vyjměte a dejte‍ na papírový ubrousek, který ⁤zbaví přebytečného oleje.
  5. Servírujte ⁢ještě teplé a podávejte⁢ s omáčkou dle vašeho​ výběru.