1. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bakso – indonéské masové kuličky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí ‍recept ‍na tradiční ⁤indonéské jídlo – Bakso! Tento pokrm se skládá z masových kuliček,‌ které ⁤jsou​ plné chuti a⁣ aromatických koření. Užijte si autentickou indonéskou kuchyni přímo ⁤u vás ​doma.

Suroviny

  • 500 g mletého maso (kuřecí, vepřové nebo ‌hovězí)
  • 2 stroužky česneku (utřené)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • ½ lžičky bílého ​pepře
  • 2 lžičky rybího omáčky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • 300 g vařených nudlí

Postup

  1. Ve velké misce smíchejte ​mleté maso, utřený česnek,‌ sůl, ‍cukr,​ bílý pepř, rybí omáčku, ‌vejce a strouhanku. Dobře promíchejte, ⁣dokud⁤ nezískáte homogenní směs.
  2. Formujte malé kuličky​ z připravené⁢ směsi a dejte ⁢stranou.
  3. Ve větším hrnci přiveďte ⁤vodu​ k varu. Přidejte masové kuličky a vařte je po dobu ⁤10 minut, ​dokud​ nejsou zcela uvařené.
  4. V dalším​ hrnci ⁢přiveďte vodu k varu‍ a vařte nudle ⁣podle návodu na obalu. Pak je scedíme ⁤a rozdělíme ⁤do misek.
  5. Přidejte uvařené masové kuličky do misky s nudlemi a zalijte horkým vývarem.
  6. Podávejte s čerstvou⁤ zeleninou, koriandrem a omáčkou podle chuti.