1. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Spaghetti Bolognese
zdroj: Recepty 24/7

Spaghetti ​Bolognese je klasické italské​ jídlo, které se skládá z‍ lahodné ⁤směsi špaget, rajčatové omáčky​ a mletého⁢ masa. Tento recept vás naučí, jak připravit neodolatelnou a chutnou⁤ verzi tohoto oblíbeného jídla. S kvalitními surovinami a⁤ správnou‌ technikou přípravy zažijete explozi chutí, která⁣ okouzlí vaše ‍chuťové buňky. Připravte si skvělou večeři pro celou rodinu⁢ a ⁣vychutnejte si váš​ vlastní domácí⁤ Spaghetti Bolognese. ⁢

Spaghetti Bolognese

Suroviny

  • 400⁢ g hovězího mletého ⁢masa
  • 1 ​cibule, jemně​ nakrájená
  • 2 stroužky česneku,⁣ jemně ⁢nakrájené
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 větší stonková řapíkatá ⁢celerová větvička, nastrouhaná
  • 500 g rajčatového ⁤přírodního​ pyré
  • 2 ⁣lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř ‍dle chuti
  • čerstvě nasekaný petrželový lístek na ozdobu

Postup

  1. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte špagety⁤ podle pokynů na balení.
  2. V hluboké pánvi ‍zahřejte ⁣olivový olej a přidejte cibuli⁤ a česnek. Smažte ‌je na ​středním ​ohni, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte mleté⁢ hovězí⁢ maso a smažte ho, dokud nedosáhne hnědé barvy.
  4. Přidejte nastrouhanou​ mrkev a celer ​a vařte ​5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidejte‍ rajčatové pyré, promíchejte ⁣a nechte⁢ vařit na mírném⁢ ohni asi 20 minut, aby se​ chutě propojily.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem dle​ své chuti.
  7. Na talíře rozložte uvařené ⁢špagety a na‌ vrch nalijte⁣ omáčku⁢ Bolognese.
  8. Potraviny můžete​ ozdobit čerstvě‍ nasekaným petrželovým lístkem.