29. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí korma s mangem
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Chutný recept na kuřecí korma s‌ mangem vás okouzlí exotickou kombinací chuťových zážitků. V této⁤ pochoutce se setkávají křehká kuřecí kousky s lahodnou omáčkou plnou indických koření. K ​úžasné ‌dynamice se přidává sladko-kyselé aroma manga, které naplní​ vaše smysly.​ Spojení těchto ingrediencí vytváří nezapomenutelnou chuťovou symfonii. Vyzkoušejte tento jednoduchý,⁤ avšak ohromující recept na kuřecí korma s mangem a⁢ zkuste získat srdce svých ⁣hostů!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (řízky nebo prsa)
  • 1 ⁢velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zralá mango
  • 2 lžíce⁢ oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička‌ mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl​ a pepř podle chuti
  • 100 ml smetany ke⁣ šlehání
  • čerstvá koriandrová nať na ⁣ozdobu

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte‌ a nasekejte na jemné kousky.
  3. Mango ​oloupejte, vyjměte jádro a ⁣nakrájejte na menší kousky.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
  5. Přidejte kuřecí maso a opékejte dozlatova ze všech​ stran.
  6. Přidejte kari koření, kurkumu a koriandr. Promíchejte a nechte⁣ chvíli⁣ podusit.
  7. Přidejte nakrájené mango a smetanu. Promíchejte.
  8. Pokud je omáčka příliš hustá,‌ přidejte trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti.
  9. Na mírném ohni ⁢vařte‍ asi 10 minut, dokud maso ⁤není měkké.
  10. Servírujte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte čerstvou koriandrovou natí.