29. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na kuřecí korma s mangem vás okouzlí exotickou kombinací chuťových zážitků. V této pochoutce se setkávají křehká kuřecí kousky s lahodnou omáčkou plnou indických koření. K úžasné dynamice se přidává sladko-kyselé aroma manga, které naplní vaše smysly. Spojení těchto ingrediencí vytváří nezapomenutelnou chuťovou symfonii. Vyzkoušejte tento jednoduchý, avšak ohromující recept na kuřecí korma s mangem a zkuste získat srdce svých hostů!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (řízky nebo prsa)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zralá mango
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- 100 ml smetany ke šlehání
- čerstvá koriandrová nať na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemné kousky.
- Mango oloupejte, vyjměte jádro a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte dozlatova ze všech stran.
- Přidejte kari koření, kurkumu a koriandr. Promíchejte a nechte chvíli podusit.
- Přidejte nakrájené mango a smetanu. Promíchejte.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti.
- Na mírném ohni vařte asi 10 minut, dokud maso není měkké.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte čerstvou koriandrovou natí.