29. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kuřecí korma s jasmínovou rýží je ideální volbou pro milovníky exotické indické kuchyně. Chutné kousky kuřecího masa jsou podávány v omáčce bohaté na exotické koření, které dodává jídlu neuvěřitelnou chuť a aroma. Vaření s jasmínovou rýží přidává další vrstvu chutí a je skvělou doplňkovou alternativou k tradičním přílohám jako je bramborová kaše nebo rýže. Tento recept je přehledný, snadno dodržitelný a skvělá volba pro ty, kteří se chtějí ponořit do světa indické kuchyně přímo v pohodlí svého domova.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (případně tofu pro vegetariány)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého skořice
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička soli
- 300 ml smetany ke šlehání
- 400 g jasmínové rýže
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme cibuli a česnek do zlatova.
- Přidáme kuřecí maso a smažíme ho, dokud nezezelená.
- Přisypeme kari koření, zázvor, kurkumu, kmín, skořici, koriandr a sůl. Vše promícháme.
- Přilijeme smetanu a vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud maso nezměkne a omáčka se zahustí. Po potřebě podléváme vodou.
- Mezitím uvaříme jasmínovou rýži podle návodu na obalu.
- Hotové korma podáváme s jasmínovou rýží a ozdobíme čerstvým koriandrem.