27. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italské bruschetta s rajčaty je jednoduchý, ale lahodný recept, který vás okamžitě přenesie do slunné Itálie. Křupavá a pražená bageta je pokrytá čerstvými kousky rajčat, česnekem a bazalkou, což vytváří neodolatelnou kombinaci chutí a vůní. Tento tradiční italský pokrm je skvělou volbou jako předkrm nebo lehký oběd. S tímto jednoduchým receptem si můžete snadno vytvořit malý kousek Itálie přímo ve vaší kuchyni. Prozkoumejte tento svěží a chutný pokrm ještě dnes!
Suroviny:
- 4 plátky pečiva ciabatta
- 4 středně velká rajčata
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý bazalkový list
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Nakrájejte rajčata na malé kostky a přesuňte do mísy.
- Přidejte prolisovaný česnek, nasekaný čerstvý bazalkový list, sůl, pepř a olej. Promíchejte dobře.
- Pečivo ciabatta opečte na grilu nebo v troubě do zlatova.
- Vyndejte pečené pečivo z trouby nebo grilu a nechte jej trochu vychladnout.
- Nakrájejte česnek na půl a vytřete s ním opečené plátky chleba.
- Nakonec rozložte směs z rajčat na opečené plátky chleba a servírujte.