25. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Doma nakládaná rajčata
zdroj: Recepty 24/7

Rajčata jsou oblíbenou a zdravou přísadou mnoha pokrmů. Vyrobte si ⁢svůj⁣ vlastní zásobník doma nakládaných rajčat ⁤plných chuti a vitamínů. S naším ⁤jednoduchým receptem na ‍domácí nakládaná rajčata získáte‌ čerstvé a lahodné ⁣rajčata obohacená⁢ pikantními ⁢kořeněnými přísadami. Nezapomeňte,‌ že ‌si dodatečnou zavařeninu můžete připravit pro dlouhodobé užívání a vychutnávat si skvělé ⁤domácí‍ rajčata po celý rok. ⁢Kromě ⁣své⁤ neodolatelné chuti budou vaše domácí nakládaná ‌rajčata také skvělým doplňkem různých‌ pokrmů, ⁣salátů a sendvičů. Začněte si užívat výhody a chutě čerstvě nakládaných⁢ rajčat s naším ‌jedinečným receptem na domácí nakládaná rajčata.

Suroviny

  • 1​ kg rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 500 ml octa
  • 500 ml⁣ vody
  • 4 lžíce cukru
  • 2 ⁢lžičky soli
  • 1 ‍lžička‌ pepře
  • 1‍ lžička kmínu

Postup

  1. Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme⁤ na plátky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Do hrnce smícháme⁣ ocet, vodu, cukr, sůl, pepř a kmín. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
  4. Přidáme⁢ rajčata, cibuli‍ a česnek. Vaříme ještě⁣ 10 minut.
  5. Varem ‌zalijeme připravené ⁣sklenice a ihned je‍ zavíčkujeme.
  6. Sklenice ⁤s nakládanými rajčaty necháme ​vychladnout‍ na pokojovou teplotu a poté uložíme do chladničky.