29. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Zelňačka s uzeným masem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou‍ zelňačku s uzeným masem, která zahřeje vaše tělo a zahání zimní chlad. Tento tradiční český recept je‍ plný chuti a navodí vám pocit‌ útulnosti a spokojenosti. S uzeným masem je zelňačka ještě chutnější a​ výživnější. Vyzkoušejte ho ještě ‍dnes!

Suroviny

  • 1 hlava zelí
  • 200g uzeného masa
  • 2 cibule
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • petrželka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce octa
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené zelí, špetku‌ soli, cukr a zalijeme trochou vody.
  2. Když změkne, přidáme brambory a mrkev ⁢nakrájené na kostičky a zalijeme vodou nebo vývarem.
  3. Povaříme ‌do měkka, přidáme na kousky nakrájené uzené maso, osolíme, opepříme, přikápneme octem.
  4. Přisypeme moukou omáčku zhoubyme a na talíři⁢ posypeme nadrobno nakrájenou‍ petrželkou.