29. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou zelňačku s uzeným masem, která zahřeje vaše tělo a zahání zimní chlad. Tento tradiční český recept je plný chuti a navodí vám pocit útulnosti a spokojenosti. S uzeným masem je zelňačka ještě chutnější a výživnější. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 hlava zelí
- 200g uzeného masa
- 2 cibule
- 2 brambory
- 1 mrkev
- petrželka
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- sůl, pepř
Postup
- Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené zelí, špetku soli, cukr a zalijeme trochou vody.
- Když změkne, přidáme brambory a mrkev nakrájené na kostičky a zalijeme vodou nebo vývarem.
- Povaříme do měkka, přidáme na kousky nakrájené uzené maso, osolíme, opepříme, přikápneme octem.
- Přisypeme moukou omáčku zhoubyme a na talíři posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.