23. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Zelná polévka s klobásou
zdroj: Recepty 24/7

Zelená⁤ polévka s klobásou ‍je ‍lahodný a sýtý pokrm, který potěší každého‍ milovníka tradičních českých receptů. ⁣S⁤ jemnou ‌chutí zelí, klobásy a koření je tato‌ polévka skvělou volbou pro chladné dny. Naučte se, jak ji snadno a ‌rychle připravit a dopřejte⁢ si‍ kulinářský zážitek plný chutí a vůní. S⁢ naším receptem na zelnou polévku s​ klobásou se stane tento pokrm ⁢oblíbenou součástí ​vaší domácí kuchyně! Suroviny:

  • 1 šálek nasekané cibule
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 brambory, ⁤nakrájené ⁤na ⁣kostky
  • 4 šálky ‍vývaru zeleniny
  • 2 ⁣šálky nakrájeného zelí
  • 1 pár⁢ klobás, nakrájených na ⁣kolečka
  • 1 lžička kmínu
  • sůl ⁤a pepř podle chuti
  • olivový olej na opékání

Postup:

  1. Na rozehřátém olivovém oleji⁤ osmahneme cibuli a ‌česnek, dokud ⁣nezestřihnou.
  2. Přidáme ‌brambory a kmín a necháme chvíli opékat.
  3. Poté zalijeme ⁤vývarem ⁢zeleniny a přivedeme k varu.
  4. Přidáme ‌zelí a vaříme, ⁣dokud​ nezměkne.
  5. Po​ chvíli⁤ přidáme klobásu a vaříme‍ ještě asi 5 minut, dokud není ​klobása prohřátá.
  6. Ochutnáme ⁢a podle potřeby dochutíme solí ‍a‌ pepřem.
  7. Polévku podáváme horkou⁤ s křupavým chlebem. ⁣Dobrou⁤ chuť!