3. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Dobrým receptem na zapečený losos s bylinkovou třešní je jednoduchý a chutný pokrm, který potěší vaše chuťové buňky. Toto jídlo je plné čerstvých bylinek a šťavnatého lososa, který je zapečený do dokonalosti. Připravit ho je snadné a výsledek stojí za to. Zahřejte si domov svou vlastní kuchyní a vyzkoušejte tento skvělý recept na zapečený losos s bylinkovou třešní. Vaše rodina a přátelé se určitě pochutnají na této lahůdce.
Suroviny
- 500g lososa
- 1 hrst čerstvých bylinek (petrželka, tymián, oregano)
- 1 citron
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 200g třešní
- sůl
- pepř
Postup
- Lososa nakrájíme na porce a osolíme a okořeníme pepřem.
- Bylinky jemně nasekáme, citron nakrájíme na kolečka a cibuli na tenké plátky.
- Větší kus pečicího papíru posypeme olivovým olejem. Položíme na něj porce lososa. Na losos položíme bylinky, citron a cibuli. Poslední vrstvou budou třešně.
- Papír se zapečeným lososem pečlivě zabalíme tak, aby nedocházelo ke ztrátě páry během pečení.
- Zapečený losos vložíme na plech a pečeme při teplotě 180°C po dobu 25 minut.
- Po upečení losos vybalíme a podáváme například s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.