28. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Zapečené vepřové kotlety se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

​ Hledáte skvělý recept na zapečené vepřové‌ kotlety se špenátem? Naše lahodná kombinace ‍šťavnatého vepřového​ masa ​a čerstvého ‌špenátu vás rozhodně potěší. Toto jednoduché a chutné jídlo je ⁢skvělou volbou pro ⁣vaření doma i pro hosty. S naším receptem na zapečené vepřové kotlety se špenátem si můžete‌ vychutnat skvělou chuť​ a dosáhnout dokonalého ⁢spojení těchto⁤ ingrediencí. Začněte ​vařit ještě dnes a ukažte svým⁤ blízkým, jakým umělcem v kuchyni jste. ⁣

Suroviny:

  • 4 vepřové kotlety
  • 400 g ‍čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 ⁣stroužky česneku
  • 100 g ​tvrdého sýra
  • 100 ml⁢ mléka
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Špenát​ opláchněte,⁢ odstraňte tvrdé stonky a ‍nařízněte na ⁤menší⁤ kousky.
  2. Cibuli ‌a⁣ česnek‌ oloupejte a nasekejte nadrobno.
  3. Do pánve‍ zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a‌ česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte‍ špenát a poduste ho, dokud změkne a zmenší svůj objem.
  5. Mezitím⁢ si‍ připravte ‌nádivku z ‍mléka,⁢ nastrouhaného sýra, soli a pepře.
  6. Vepřové kotlety ⁣po obou stranách osolte⁤ a opepřete.
  7. Do každého kotletu udělejte malý řez a‌ naplňte ho⁣ připravenou nádivkou.
  8. Zapečte kotlety v předehřáté troubě na 180°C po dobu‌ 15-20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a upečené.
  9. Podávejte s​ vařeným bramborem nebo domácím⁢ chlebem.