
Vychutnejte si skvělý recept na vepřový steak s jablečnou redukcí. Perfektní kombinace chutí, ideální pro váš týdenní večeři nebo speciální příležitost. Krok za krokem návod, jak připravit surovinu a dosáhnout perfektního výsledku.
Suroviny
- 2 vepřové steaky (přibližně 200g každý)
- 2 jablečné jablka
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 2 lžičky hřebíčku
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý tymián
Postup
Nižších těchto postupů najdete návod na přípravu chutného vepřového steak s jablečnou redukcí.
- Nejprve se musíme pustit do přípravy steaků. Steak omyjeme, osušíme a okořeníme solí a pepřem z obou stran. pak jej necháme odležet alespoň 10 minut, aby koření proniklo do masa.
- Zatímco steak odpočívá, připravíme jablka. Jablka oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme je na menší kousky.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Když je pánvi horká, přidáme steak. Steak pečeme asi 3 minuty z každé strany, pak jej vyjmeme a necháme odpočívat.
- do stejné pánve, kde jsme pekli steak, přidáme nakrájená jablka, nakrájenou cibuli a hřebíček. Smažíme, dokud jablka nezačnou získávat zlatavou barvu.
- Pak přilijeme bílé víno a necháme ho zredukovat na polovinu. To znamená, že necháme víno na mírném ohni a čekáme, až se objem vína sníží o polovinu.
- Poté přidáme steak zpět do pánve a pokryjeme jej jablko-cibulovou směsi. Necháme ještě chvíli na pánvi, aby steak nasál chutě jablek a cibule.
- teď už steak stačí jen podávat. ideální je podávat jej hned po upečení. Nejlepší je servírovat steak s bramborovou kaší nebo jen s čerstvým chlebem, který můžeme namočit do jablečné redukce.
Vepřový steak s jablečnou redukcí je perfektní pokrm pro romantickou večeři nebo pro speciální příležitosti. Jablečná redukce dodává steakům skvělou chuť a zajímavý twist. Ačkoli se to může zdát jako náročný recept, ve skutečnosti je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu. Stojí to za to vyzkoušet.
K přípravě tohoto pokrmu můžete použít jakékoli jablko, které máte rádi. Každé jablko dodá pokrmu trochu jinou chuť. Stejně tak můžete variovat s druhem bílého vína. Každé víno má jinak náročnou chuť a aromatem. S pomocí této receptu můžete vytvořit unikátní pokrm, který je přizpůsobený vašim chutím.
Steaky jsou vynikající pokrm na gril, takže tento recept můžete také využít v letních měsících při grilování. Jablečná redukce vytváří na steaků krásnou karamelovou kůrku, která je na grilu obzvláště chutná.
To je vše, co potřebujete k přípravě vepřových steaků s jablečnou redukcí. Ať už jste zkušený kuchař nebo jen začátečník, jste schopni zvládnout tento recept bez problémů. Takže se nebojte experimentovat a tvořit v kuchyni. dobrou chuť!

