15. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Vepřový guláš s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Vepřový guláš s knedlíky je tradiční ‍české jídlo⁢ plné bohatých chutí ‌a vůně.​ Tento recept vám pomůže připravit⁣ ten nejlahodnější ⁣vepřový guláš s měkkými a nadýchanými knedlíky.​ Vepřové maso je pečlivě marinováno v koření a pak dusíno v aromatické omáčce s cibulí a paprikou, která mu dodá‍ ten správný lahodný zážitek. Knedlíky jsou ​pak připraveny z vaječného těsta a vařeny ve vývaru. Tento vepřový guláš s⁣ knedlíky je‍ ideálním pokrmem pro rodinnou večeři, který vás zahřeje na​ chladné dny. Vyzkoušejte ho a užijte si jedinečnou chuť české kuchyně!

Suroviny:

  • 700 g vepřového masa (plec nebo ⁤lýko)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ​lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 ⁣lžička mletého kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 500 ml vývaru‌ (zeleninového nebo hovězího)
  • 250‌ ml piva
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na⁢ něm nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidáme ‍na kostky‌ nakrájené‍ vepřové maso‍ a opékáme ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, sladkou ​papriku, ⁤mletý kmín a majoránku. Orestujeme ještě krátce‍ spolu.
  4. Přidáme‌ mouku a důkladně promícháme, aby se spojila s olejem. ‌Mezitím postupně přidáváme‍ vývar⁣ a pivo, ⁣stále mícháme a necháme povařit.
  5. Guláš dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Zakryjeme pokličkou a dusíme ‌na mírném ohni přibližně 1,5 až 2⁤ hodiny, dokud maso⁤ není měkké a dochucené.
  7. Mezitím si připravíme ‍knedlíky ⁢podle oblíbeného receptu.
  8. Hotový guláš podáváme‌ s knedlíky. Dobrou ​chuť!