22. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Luxusní a chutný recept na tradiční české jídlo – vepřové se zelím a knedlíkem. Jemně uzené vepřové s křupavým zelím a měkkými knedlíky vytvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Pořiďte si recept na našem webu a připravte si lahodné jídlo doma!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka bílého zelí
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej na smažení
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nejprve si nakrájejte vepřové maso na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené maso.
- Poté přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a osmahněte do zlatova.
- Přidejte na nudle nakrájené zelí a za občasného míchání dělejte 15 minut, dokud zelí nezměkne.
- Přidejte do zelí trochu vody a nechte podusit 10 minut.
- Na závěr můžete dochutit kmínem a podávat s knedlíkem.