5. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na vepřové na pálivé omáčce, který vás dostane do varu! Jednoduché, chutné a určitě si ho oblíbíte. Podávejte s rýží nebo pečivem a doplňte o své oblíbené přílohy. Zamilujete si ho hned na první kousek!
Suroviny
- 500 g vepřového masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce pálivé omáčky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a opečeme ho dozlatova.
- Přidáme na plátky nakrájenou papriku a prolisovaný česnek.
- Přilijeme pálivou omáčku a rajčatový protlak, dobře promícháme.
- Ochutíme solí a pepřem podle chuti a vaříme tak dlouho, dokud maso není měkké.

