15. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné domácí jídlo – vepřovou panenku s osvěžující brusinkovou omáčkou. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto lahodného pokrmu, kterým potěšíte celou rodinu. Zkuste tento recept a nechte se unést‍ bohatou chutí a vůní!

Suroviny

  • 600g vepřové panenky
  • 200g⁤ brusinek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml vývaru
  • 100ml smetany ‌ke šlehání
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Na pánev nalijeme ‌trochu oleje a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek.
  2. Pokrájenou vepřovou panenku‌ smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Přidáme brusinky a zalijeme vývarem. Necháme povařit ​asi 15 minut, dokud maso není měkké.
  4. Na závěr vmícháme smetanu a necháme probublat. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  5. Smaženou ⁢vepřovou panenku podáváme‌ s brusinkovou omáčkou a přílohou dle‌ vlastního výběru, například bramborová kaše nebo rýže.