15. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné domácí jídlo – vepřovou panenku s osvěžující brusinkovou omáčkou. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto lahodného pokrmu, kterým potěšíte celou rodinu. Zkuste tento recept a nechte se unést bohatou chutí a vůní!
Suroviny
- 600g vepřové panenky
- 200g brusinek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml vývaru
- 100ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Na pánev nalijeme trochu oleje a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek.
- Pokrájenou vepřovou panenku smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme brusinky a zalijeme vývarem. Necháme povařit asi 15 minut, dokud maso není měkké.
- Na závěr vmícháme smetanu a necháme probublat. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Smaženou vepřovou panenku podáváme s brusinkovou omáčkou a přílohou dle vlastního výběru, například bramborová kaše nebo rýže.