16. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte klasický recept na vepřo knedlo zelo a nechte se unést tradiční chutí české kuchyně. Jednoduché, lahodné a rozhodně stojí za vyzkoušení! Naučte se, jak připravit toto oblíbené jídlo doma a překvapte své blízké lahodnou pochoutkou. Sledujte náš recept krok za krokem a staňte se mistrem vepřo knedlo zelo!
Suroviny
- 600 g vepřového masa (plec nebo krk)
- 200 g uzeného masa
- 600 g brambor
- 200 g mouky
- 1 vejce
- 1 hlávka zelí
- 2 cibule
- olej nebo sádlo
- kmín, majoránka, sůl, pepř
Postup
- Na kousky nakrájené maso osolíme, opepříme a z obou stran osmahneme na rozpáleném oleji nebo sádle.
- Do hrnce dáme nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a přidáme uzené maso a koření (kmín, majoránka).
- Maso dusíme doměkka.
- V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory na knedlíky. Po uvaření je rozmačkáme a přidáme vejce a mouku.
- Z těsta uděláme válečky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě.
- Nakrájené zelí povaříme a podusíme na pánvi s máslem.
- Pokrájené maso podáváme s knedlíky a zelím.