10. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová
Vařené knedlíky s uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte naši​ tradiční českou kuchyni s receptem na vařené knedlíky⁤ s uzeným masem. Jednoduchá příprava,skvělá chutná kombinace knedlíků a masa.Perfektní jídlo pro celou rodinu. Už neverte na dně,kdy jím budete‌ sedět u stolu.

Suroviny

  • 400 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 250 ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 kousek uzeného masa (cca 1 kg)
  • 4 ‌stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 100 ml oleje
  • 1 lžíce majoránky
  • Sůl, pepř

Postup

Uzené maso je tradiční součást mnoha ⁣českých receptů a tento recept na vařené knedlíky s‌ uzeným masem ‌není výjimkou. I když je postup přípravy trochu časově náročnější, výsledek stojí za to.

Nejprve se pustíme do přípravy knedlíkového těsta. Do misky si vezmeme polohrubou a hladkou mouku, přidáme čtyři vejce, mléko a lžičku ⁤soli. ⁤Těsto zpracováváme tak dlouho, dokud není hezky hladké a ‍nelepí se na ruce. Poté ⁢ho necháme odpočívat asi ‍30 minut, aby‌ mouka nabobtnala.

Zatímco ​knedlíkové těsto odpočívá, můžeme⁢ si připravit uzené maso. Uzené maso dáme do většího hrnce, zalijeme ho vodou a přivedeme k varu. Během vaření maso několikrát obrátíme, aby se propeklo z obou stran. Celkový čas vaření by měl ⁤být‍ zhruba 90 minut.Vodu po vaření nevylijeme, neboť nám ‌poslouží pro vaření knedlíků.

Když je maso uvařené, vyjmeme ho z ‌hrnce a necháme ho vychladnout.⁣ Poté ‍ho očistíme od kůže a kosti a nakrájíme na menší kousky. Česnek a ‌cibuli ‌oloupeme a nasekáme nadrobno.

Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme česnek ‌a kousek uvařeného masa, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Tuto směs pak ⁤vmícháme ​do knedlíkového těsta.

Teď je na řadě tvarování knedlíků. Vytvoříme z těsta válce​ o průměru zhruba 5 cm a zabalíme je do potravinářské fólie. Své ‚knedlíkové klobásy’⁤ pak svážeme na obou koncích,⁣ aby těsto během vaření neuniklo.

Do hrnce s vodou, ve které se vařilo maso, vložíme naše knedlíkové klobásy a vaříme je zhruba 25 minut. po uplynutí této doby vytáhneme knedlíky z hrnce a necháme je⁢ vychladnout.

Když jsou⁤ knedlíky vychlazené, rozbalíme je z⁣ fólie a nakrájíme na kolečka. Můžeme je podávat s uvařeným masem a omáčkou, ale jsou⁣ skvělé i samotné s kouskem másla a sůlí.

Doufám, že vás tento návod na vařené knedlíky s ‍uzeným masem inspiroval a že ⁣se vám pokrm podaří tak, jak má. Jedná se ​o tradiční ‌český recept, který je možné variovat podle ⁢vašeho gusta. Přeji dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář