13. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Třeboňský kapr s bramborem je tradiční české jídlo, které obohacuje váš jídelníček v chladných podzimních dnech. Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit lahodný kapr s křehkým bramborem. Vaše chuťové buňky se určitě budou těšit na tuto lahůdku! Sledujte náš krok za krokem recept a nechte se unést třeboňskými chutěmi.
Suroviny
- 1 kapr (cca 2-3 kg)
- 4 velké brambory
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 citron
- čerstvá petrželka
- sůl, pepř, kmín, majoránka
- olej
Postup
- Kapr se očistí, zbaví šupin, vykuchá a natře se solí, pepřem a majoránkou.
- Cibule se oloupou a nakrájí se na kolečka. Brambory se oloupou a nakrájí se na plátky.
- V pekáči se rozehřeje trochu oleje a položí se na něj kapr. Okolo se rovnoměrně rozloží cibule, brambory a stroužky prolisovaného česneku.
- Potravina se podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 hodiny.
- Po položení na talíř se kapr pokapá citronovou šťávou a ozdobí se nasekanou petrželkou.