3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Tradiční vepřové s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční⁢ vepřové s knedlíkem je vynikající české jídlo, které‍ zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tento⁢ recept vám​ přináší křehké vepřové maso s výraznou dochucovací omáčkou ‍a lahodnými domácími knedlíky. ‌Nechte se⁤ okouzlit⁤ tradiční chutí vepřového ​s knedlíkem již dnes!

Suroviny

  • 500 g ⁣vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 ​stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce ⁢hladké ⁣mouky
  • 500 ml vývaru
  • 1 lžíce majoránky
  • Soľ a pepř podle chuti

Postup

  1. Maso nakrájejte na‌ menší kousky ⁤a⁤ cibuli s česnekem nasekejte.
  2. V hrnci⁤ rozehřejte olej a orestujte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte maso a‌ osmažte ze všech⁣ stran.
  4. Přidejte hladkou mouku a‍ důkladně promíchejte, aby se maso obalilo a mouka⁤ zhnědla.
  5. Po chvíli ​přilijte ⁤vývar, přidejte ​majoránku, sůl a pepř ‌podle chuti.
  6. Zakryjte‍ a ⁤vařte na mírném ⁣ohni asi 1,5 až 2⁢ hodiny, dokud se maso nezměkne.