22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tradiční kyselá polévka ze zelí
zdroj: Recepty 24/7

⁤Tradiční kyselá polévka ze zelí je lahodná a osvěžující chuťová záležitost, která rozproudí vaše ⁣chuťové ​buňky.⁢ Recept na tuto tradiční ⁣pochoutku je jednoduchý a rychlý, ideální pro⁤ chladné⁣ dny nebo jako⁣ osvěžující předkrm. S kyselým zelím,⁤ bramborem ⁣a dalšími ingrediencemi je tato polévka skvělou volbou pro milovníky ‍tradiční české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou lahůdku!

Suroviny:

  • 1 hlava zelí
  • 2 cibule
  • 2 brambory
  • 4 kyselé ⁣okurky
  • 1⁤ lžíce oleje
  • 2 lžíce octa
  • 2 ​lžíce cukru
  • 1 lžička kmínu
  • soů, ​pepř
  • 1 lžíce mouky
  • 2 lžíce másla

Postup:

  1. Oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky.
  2. Nakrájejte zelí na ⁤tenké proužky.
  3. Pokrájejte‍ cibule a okurky na ⁢drobné kousky.
  4. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte ‍na něm⁢ cibuli.
  5. Přidejte brambory, zelí, okurky, ⁤ocet, cukr, ⁤kmín, sůl a pepř a⁣ zalijte vodou.
  6. Uvařte polévku⁣ do ‌měkka.
  7. Smíchejte ⁢máslo s moukou a přidejte do polévky.
  8. Nechejte provařit a ‍dochuťte podle ⁤potřeby solí a octem.