21. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Tradiční guláš s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

​ Tradiční guláš s knedlíky je oblíbeným jídlem české kuchyně. Chuťově bohatá hovězí maso se pomalu ‍dusí ve aromatické směsi cibule, papriky a kmínu, což vytvoří lahodnou omáčku s pikantními tóny. ‌Pro perfektní doplnění tohoto jídla slouží nadýchané knedlíky, které nasáknou⁢ tučnou omáčkou a dodají mu jedinečnou konzistenci. Tradiční guláš s knedlíky je⁣ ideální volbou pro milovníky tradiční české kuchyně, kteří ocení bohaté a syté ​chutě. S tímto receptem si můžete sami vychutnat toto ​delikátní jídlo z pohodlí vlastní kuchyně.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (plec nebo svíčková)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 2 lžíce masti
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 ‌lžička kmínu
  • 1⁤ lžička ⁤majoránky
  • 1 lžička červené ‍papriky (pikantní)
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • sůl a pepř ​dle chuti

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kostky.
  2. Cibuli, česnek a papriky nakrájejte na drobné kousky.
  3. Na velkém⁢ hrnci rozehřejte mast a osmahněte na‌ něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte ⁣maso a⁤ krátce restujte,⁣ dokud nezezlátne‍ ze všech stran.
  5. Přidejte sladkou‍ papriku, kmín,⁣ majoránku a červenou papriku. Promíchejte a nechte restovat ještě asi 2 ​minuty.
  6. Přilijte⁤ hovězí ​vývar⁢ a přidejte rajčata. Dochutíte solí a pepřem dle chuti.
  7. Hovězí guláš nechte vařit na mírném ohni přibližně 2 hodiny, ⁤dokud maso není měkké a omáčka nezhoustne.
  8. Mezitím si připravte knedlíky podle vlastního receptu nebo použijte hotové knedlíky.
  9. Podávejte guláš s⁢ knedlíky a můžete ještě přidat kyselou smetanu a nastrouhaný chléb jako přílohu.