
Užijte si autentický chuťový zážitek s naším receptem na tradiční český bramborový salát. snadné kroky, kvalitní suroviny, rodinná tradice. Bramborový salát, jak ho dělala babička.
suroviny
- 1 kg brambor
- 4 kusy vejce
- 2 kusy mrkev
- 1/2 kusy petržele
- 1/2 kusy celer
- 2 kusy okurka (nakládané)
- 2 kusy cibule
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce majonéza
- sůl
- pepř
- 200 g hrášek (nakládaný)
- 1 kus jablko
- 200 g šunka
Postup
Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny. Připravit si můžeme také misku, do které budeme salát vytvářet.
Brambory uvaříme ve slupce ve vodě. Po uvaření necháme brambory vychladit a následně je oloupeme. Vejce také uvaříme do tuha a necháme je vychladit.
Mrkev, petržel a celer uvaříme ve vodě, dokud nebudou měkké. Po uvaření necháme zeleninu vychladit. Zeleninu pak oloupeme a nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme.
Okurky a cibuli nakrájíme na malé kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a také nakrájíme na malé kousky.
uvařené brambory a vejce nasekáme na malé kostičky. Šunku také nasekáme na malé kousky.
Poté si vezmeme připravenou misku a začneme do ní vrstvit salát. Začneme bramborami, poté přidáme mrkev, petržel, celer, okurky a cibuli. Promícháme. Přidáme vejce, hrášek a jablko. Znovu promícháme.
Poté přidáme šunku a opět promícháme. Nakonec přidáme majonézu a hořčici. Salát osolíme a opepříme podle chuti. Dobře promícháme, aby se všechny chutě spojily.
Salát necháme přes noc v lednici, aby se chutě spojily. Před podáváním salát opět promícháme.
Tradiční český bramborový salát si můžete podávat jak samostatně, tak jako přílohu k masu nebo k pečenému kuřeti. Pokud chcete, můžete do salátu přidat i další ingredience, jako jsou například olivy, paprika nebo kukuřice.
Ať už si bramborový salát připravíte jakkoli, doufáme, že si ho užijete stejně jako my!

