
Objavte kouzlo české kuchyně s naším receptem na tradiční české knedlíky s koprovkou. Jednoduchý a chutný pokrm, který potěší každého milovníka tradičních českých chodů. Sledujte náš krok za krokem návod a uvařte si tento luxusní jídlo i vy!
Tradiční český pokrm, kterým jsou knedlíky s koprovkou si ve své chuti zamilovali lidé po celém světě. A jak si je připravit v pohodlí domova? To se dozvíte v následujícím textu.
Suroviny
Na knedlíky budeme potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžičku soli
- 1 kvasničku
- cirka 3/4 lžičky cukru
- asi 250 ml mléka
A na koprovou omáčku:
- 80 g másla
- 80 g hladké mouky
- 1 l vývaru (nejlépe zeleninového)
- 4 lžíce kysané smetany
- 1 balíček koprovu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
Začneme přípravou předkynutí. Do misy si dejte cukr, kvasničku a trochu teplého mléka. Promíchejte a nechte asi 15 minut vzejít kvasnice. Mezitím si připravte mouku a vajíčko. Do vzniklé díry dejte předkynuté kvasnice a zbytek mléka. Těsto si hněte nejméně deset minut.
Pokud máte hotovo, dejte těsto do utěrky, kterou máte pokropenou moukou a zavažte. Těsto vložte do vroucí vody a vařte asi hodinu. Občas knedlík převraťte. Po uplynutí doby knedlík vyjměte a nechte chvíli odstát. Pak jej krájejte na plátky.
Koprovou omáčku připravíme tak, že si na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Zvolna mícháme a opražujeme mouku, aby vznikla světle hnědá jíška. Do základu vlejeme vývar a necháme zvolna vařit. Mezitím si nasekejte koprník a přidejte ho do omáčky. Po chvíli přidejte ještě kysanou smetanu a dochuťte solí.
Konečně můžeme podávat. Kusy knedlíku položte na talíř a přelijte koprovkou. A tradiční české knedlíky s koprovkou jsou na světě. Vychutnejte si jejich jedinečně lahodnou chuť.
Tento recept není sice mezi těmi nejjednoduššími, ale pokud jej jednou vyzkoušíte, už ho nikdy nebudete chtít vyměnit za žádný jiný. Čerstvé suroviny a láskyplná práce vám na oplátku poskytnou neopakovatelný gurmánský zážitek, na který budete ještě dlouho vzpomínat.
Tradiční české knedlíky s koprovou omáčkou jsou ideální nejen pro nedělní oběd s rodinou. Mohou posloužit také jako perfektní recept pro hostinu s přáteli. Přeci jen, je třeba si pochutnat! Nehledejte další recepty, protože tento je perfektní přesně tak, jak je. Vyslouží si jistě obdiv každého, kdo jej ochutná.

