23. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Tmavé lesní ovoce s mascarpone
zdroj: Recepty 24/7

Tmavé lesní ovoce s mascarpone je lahodný ‍dezert, který spojuje ‌bohaté chutě tmavého ⁤lesního‌ ovoce s ​jemností a ‍krémovostí ‍mascarpone sýra. Tento recept ⁤je ideální‍ pro milovníky ovocných dezertů s výraznou ‍chutí. S přidáním čerstvého ovoce ​a špetkou kvalitního vanilkového extraktu, tento dezert zaručuje výjimečnou chuťovou explozi. ⁣Připravte ‌si tento ‍lahodný dezert a rozkoštejte se v‍ každém soustu plném lahodného ⁣ovoce a krémového mascarpone.

Suroviny

  • 400 ⁤g tmavého lesního ‍ovoce (např. ⁤maliny, ⁣ostružiny, ‍borůvky)
  • 250 g mascarpone
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • šťáva⁤ z 1/2 ​citronu
  • 4 ‌lžíce mléka
  • 100 g sušenek (např.‍ piškotů)
  • mátové lístky na⁤ ozdobu

Postup

  1. Ovoce důkladně ⁣omyjeme a necháme ‌okapat.
  2. V misce smícháme⁤ mascarpone, ‌cukr, vanilkový cukr, šťávu z citronu a mléko. Směs dobře promícháme,‌ dokud nezískáme hladkou konzistenci.
  3. Sušenky rozdrtíme ⁣do jemné strouhanky.
  4. Do⁣ sklenic⁤ nebo ‌pohárů ‍postupně vrstvíme ⁢ovoce, ​směs ‍mascarpone​ a sušenky. Opakujeme, dokud nevyužijeme všechny suroviny.
  5. Poslední vrstvu ozdobíme​ několika kousky ⁣ovoce a přidáme mátové lístky.
  6. Dokonale vychladíme v⁣ ledničce po dobu minimálně⁣ 2 ​hodin.
  7. Před podáváním​ můžeme ozdobit⁢ čerstvou mátou či čokoládovými⁣ hoblinkami.