10. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Telecí guláš s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Telecí‍ guláš ​s knedlíkem je lahodným pokrmem, který zaujme⁢ svou bohatou a sytou chuť.⁣ Kousek po kousku ‌měkkého ‌telecího masa se vaří v aromatické ⁢omáčce‍ z‍ cibule, česneku a ⁤koření, ‌která⁢ jej příjemně dochutí. ​Aby‍ byla ‍chuť plná a⁢ vyvážená, guláš ⁣je podáván s nadýchaným knedlíkem, který ‌skvěle⁣ saje omáčku. Tento tradiční český recept ⁣je oblíbený po celém ⁢světě a ⁤jistě potěší každého⁤ labužníka.

Suroviny:

  • 500⁤ g telecího masa (plec nebo kližka)
  • 2 cibule
  • 2‌ papriky (červená a ⁤zelená)
  • 2 rajčata
  • 3⁤ lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 500 ⁤ml vývaru
  • sůl⁣ a pepř dle chuti

Postup:

  1. Maso nakrájíme ⁢na menší ⁣kostky,⁢ cibuli a papriky na jemné proužky a rajčata na malé kousky.
  2. Na pánvi ⁢rozehřejeme olej a na ​něm zpěníme cibuli.
  3. Přidáme papriky ⁣a rajčata a krátce podusíme.
  4. Pokud je masa hodně ‍tučné, přidáme ještě trochu oleje a na pánvi opečeme maso ‍z⁢ každé strany.
  5. Přidáme ​hladkou mouku a sladkou papriku a za stálého míchání podusíme asi 1-2 minuty.
  6. Postupně zahustíme vývarem tak, aby vznikla hustá omáčka.
  7. Přidáme majoránku, osolíme,⁣ opepříme ⁢a dusíme přibližně‍ 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.

Guláš podáváme‍ s knedlíkem⁤ nebo ​rýží. Dobrou ⁢chuť!