7. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Svíčková omáčka se smetanou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na tradiční ‍českou svíčkovou omáčku se ‌smetanou. Jemná ⁣omáčka plná lahodného masa ⁣a smetany, která jistě potěší celou rodinu. Své chuťové buňky rozhodně potěšíte tímto lahodným pokrmem⁣ plným tradičních ⁣chutí. Naše receptura vám krok za krokem přiblíží způsob, jak si tento kulinářský zážitek připravit i ve vaší⁢ domácnosti. Svojí chuťovou ⁣originalitou si tento pokrm získal své místo v české gastronomii⁤ a⁣ je chutným symbolem domácí kuchyně. Nenechte si ujít příležitost ochutnat tento lahodný ‌pokrm a​ inspirovat se tradičními českými recepty. ​

Suroviny

  • 600g hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 ⁢petržele
  • laurýnový list, ​nové koření, pepř
  • 1⁣ l vývaru
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce ⁤cukru
  • sůl

Postup

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na menší kousky a opečte na másle spolu s masem.
  2. Přidejte koření a zalijte vývarem. Duste ‍alespoň 2 hodiny, nejlépe večeři předem.
  3. Poté maso vyndejte a zeleninu rozmixujte na ‌kaši. Přeceďte a zpět⁣ vložte maso. Dochutíme ⁢solí, cukrem a octem.
  4. Pomocí mixéru rozmixujeme⁤ smetanu‍ s moukou, dokud nebudeme ‌mít hladkou ​omáčku.
  5. Poté omáčku zahřejeme, ale ​nesmí vroucí. Dochutíme a přelijeme maso.