5. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Svíčková na smetaně a knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční česká svíčková na‌ smetaně‌ s domácími knedlíky je lahodný‌ pokrm, který si zamilujete. ‍Kombinace jemného masa, bohaté omáčky⁣ a nadýchaných knedlíků ⁢je prostě ​nepřekonatelná.‍ Naučte se připravit tento klasický recept a rozmazlete své chuťové buňky! ⁢ Suroviny:

  • 600g hovězího masa (svíčková)
  • 1 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200ml‍ smetany ke šlehání
  • 200ml vývaru
  • sůl, pepř, nové koření

Postup:

  1. Na pánvi ‍rozehřejeme olej a‍ osmahneme na něm nakrájenou cibuli, mrkev a petržel.
  2. Přidáme na ‍kostky nakrájené ⁢maso ‌a ⁣osmahneme‌ z obou stran.
  3. Přidáme‌ hladkou mouku a necháme zasmažit.
  4. Přilijeme vývar, přiklopíme poklicí a⁢ dusíme ⁢do měkka.
  5. V hrnci uvaříme knedlíky podle obalu.
  6. V mixéru rozmixujeme zeleninu a ⁢šťávu z ‌masa, přidáme ⁢smetanu ke šlehání a vše‌ znovu promixujeme.
  7. Smetanovou omáčku‌ přilijeme k masu, promícháme a podáváme se ‌zakysanou smetanou a knedlíky.