14. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Svíčková na smetaně a knedlík – tradiční české jídlo, které si zamilujete. Skvělá kombinace jemného masa, bohaté smetany a nadýchaných knedlíků. Podívejte se na náš recept a uvařte si svíčkovou jako od maminky!
Suroviny
- 600g hovězí svíčkové
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 bobkové listy
- olivový olej
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Svíčkovou očistěte a nakrájejte na plátky.
- Na pánvi osmahněte na olivovém oleji nakrájenou cibuli, mrkev a česnek.
- Přidejte svíčkovou a osmažte ze všech stran.
- Přidejte hořčici, mouku, smetanu, bobkové listy a zalijte vodou.
- Nechejte dusit asi hodinu, dokud není maso měkké.
- Případně dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
- Svíčkovou podávejte s houskovými knedlíky.