9. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Svíčková na smetaně.
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková⁢ na smetaně je klasické české jídlo plné lahodných chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak snadno ‌připravit dokonalou svíčkovou omáčku s krémovou smetanou a dalšími​ lahodnými přísadami. Naučte ‌se, jak připravit tento​ tradiční pokrm ⁤a udělejte si radost své chuťové buňce. Sdílejte radost z vaření s rodinou a⁤ přáteli a připravte si svíčkovou na⁤ smetaně jako ⁢profesionál. Vychutnejte si toto pokrm s houskovým‍ knedlíkem a brusinkami pro skutečný český​ zážitek. Prozkoumejte tento⁤ recept dnes a dejte svému jídlu tu⁢ správnou chuť!

Suroviny

  • 600g hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • lžíce hladké mouky
  • láhev smetany ke šlehání
  • 1 lžíce‍ hořčice
  • 1 lžíce cukru
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, bobkový list

Postup

  1. Svíčkovou nakrájejte na plátky‍ a ⁣osolte.
  2. Cibuli, mrkev a petržel oloupejte, nakrájejte na menší kousky a orestujte na oleji.
  3. Přidejte k zelenině hladkou‌ mouku a ​chvíli restujte.
  4. Přisypte cukr, ⁣hořčici, sůl, pepř a zalijte ⁢trochou vody. Přiklopte poklicí ‍a dusete, dokud maso nesoftní.
  5. Poté​ přilijte⁢ smetanu, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Vařte ještě asi 15 minut a podle chuti ​dochuťte.
  6. Svíčkovou‍ podávejte s houskovým knedlíkem a brusinkami nebo šlehaným šlehačkem.