9. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Svíčková na smetaně je klasické české jídlo plné lahodných chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit dokonalou svíčkovou omáčku s krémovou smetanou a dalšími lahodnými přísadami. Naučte se, jak připravit tento tradiční pokrm a udělejte si radost své chuťové buňce. Sdílejte radost z vaření s rodinou a přáteli a připravte si svíčkovou na smetaně jako profesionál. Vychutnejte si toto pokrm s houskovým knedlíkem a brusinkami pro skutečný český zážitek. Prozkoumejte tento recept dnes a dejte svému jídlu tu správnou chuť!
Suroviny
- 600g hovězí svíčkové
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 petržele
- lžíce hladké mouky
- láhev smetany ke šlehání
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce cukru
- olej na smažení
- sůl, pepř, bobkový list
Postup
- Svíčkovou nakrájejte na plátky a osolte.
- Cibuli, mrkev a petržel oloupejte, nakrájejte na menší kousky a orestujte na oleji.
- Přidejte k zelenině hladkou mouku a chvíli restujte.
- Přisypte cukr, hořčici, sůl, pepř a zalijte trochou vody. Přiklopte poklicí a dusete, dokud maso nesoftní.
- Poté přilijte smetanu, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Vařte ještě asi 15 minut a podle chuti dochuťte.
- Svíčkovou podávejte s houskovým knedlíkem a brusinkami nebo šlehaným šlehačkem.