27. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Svíčková na másle s cuketovým krémem je lahodná variace tradičního českého jídla. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm a ohromte své chuťové buňky!
Suroviny
- 600g hovězí svíčkové
- 2 lžíce másla
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 400ml hovězího vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce hořčice
- sůl, pepř
Postup
- Svíčkovou nakrájejte na plátky a jemně osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájenou svíčkovou a opékejte, dokud nezezlátne.
- Posypte hladkou moukou, přidejte mletý kmín, mletou papriku a podlijte hovězím vývarem.
- Nechejte povařit do měkka, přidejte smetanu ke šlehání a přiveďte k varu.
- Přidejte lžíci hořčice a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Cuketový krém
- 2 středně velké cukety
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
- Cukety oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
- Přidejte nakrájené cukety a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte smetanu ke šlehání a nechte provařit do měkka.
- Rozmixujte dohladka, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.