1. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Smažený sýr s hranolky je oblíbené české jídlo, které si zamilují i milovníci rychlých a chutných pokrmů. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit dokonalý smažený sýr, který bude lahodit všem členům rodiny. Křupavá vrstva ze zlatavě smaženého tvarohového sýru s lahodnou sýrovou náplní je přímo neodolatelná. Ke smaženému sýru patří samozřejmě také křupavé hranolky, které tvoří skvělý doplněk k tomuto pokrmu. Následujte tento jednoduchý recept a připravte si výborný smažený sýr s hranolkami, který si zaručeně zamilujete.
Suroviny
- 2 plátky žlutého sýra
- 2 vejce
- strouhanka nebo strouhaný chléb
- sůl a pepř
- olej na smažení
- bramborové hranolky (buď domácí nebo zakoupené)
Postup
- Plátky sýra rozklepněte v misce a osolte a okořeňte podle chuti.
- Ve druhé misce rozklepněte vejce a lehce osolte a opepřete.
- Plátky sýra obalte nejdříve ve vaječném obalu a poté ve strouhance nebo strouhaném chlebu.
- Připravte si pánvičku s dostatečným množstvím oleje a rozehřejte.
- Pokud máte domácí hranolky, použijte hranolkovač nebo je nakrájejte ručně, pokud máte zakoupené, postupujte podle návodu na obalu.
- Sýr dejte opatrně na rozehřátou pánvičku a smažte z obou stran, dokud nezíská zlatavou a křupavou kůrku.
- Vedle sýru smažte i hranolky, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Hotový smažený sýr s hranolkami přeneste na talíř a humenněte s omáčkou podle svého výběru.
Dobrou chuť!