4. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Smažený květák s bramborovou kaší je lahodné a výživné jídlo, které si zamilují všichni milovníci zeleniny. recept je jednoduchý k přípravě a bude skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Užijte si křupavý květák smažený do zlatova a doplněný krémovou bramborovou kaší. Tento recept určitě potěší i ty nejnáročnější gurmány.
Suroviny
- 1 menší hlava květáku
- 3 brambory
- 2 vejce
- mouka
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Na začátek si připravíme bramborovou kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve vroucí osolené vodě.
- Květák rozdělíme na menší růžičky a napaříme do měkka.
- Ve dvou hlubších talířích si připravíme jedno vejce rozmíchané s trochou soli a druhý talíř s moukou a pepřem.
- Květákové růžičky nejdříve obalíme v mouce s pepřem, poté je ponoříme do vajíčka a nakonec znovu obalíme v mouce.
- Na rozpálené pánvi s olejem smažíme květák dozlatova. Položíme na papírový ubrousek, aby se přebytečný olej vsál.
- Smažený květák podáváme s bramborovou kaší a můžeme ozdobit petrželkou nebo kousky opečené slaniny.