17. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rybí polévka s kroupami.
zdroj: Recepty 24/7

​Vyzkoušejte lahodnou rybí polévku s kroupami, která je ideální na chladné dny. Tento ⁤recept vám ukáže, jak‌ jednoduše a rychle připravit chutnou polévku plnou rybího masa a kroupek. Zamilujete si tuto lahodnou a zdravou alternativu k tradičním polévkám. Nenechte si⁢ ujít tuto skvělou příležitost ochutnat⁢ něco nového!

Suroviny:

  • 400g rybího masa ⁣(např. treska nebo losos)
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 100g kroupů
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 l vody
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup:

  1. Na ⁤pánvi osmahneme na oleji cibuli dozlatova.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambory a restujeme dalších pár minut.
  3. Přidáme rybí ⁣maso a podlijeme ​zeleninovým vývarem a vodou.
  4. Nechejte vařit 20 minut a pak rybu vyjměte a nasekejte na menší kousky.
  5. Přidejte kroupy ⁢do vývaru⁣ a vařte podle‍ pokynů na obalu.
  6. Vrátíme rybu zpět do polévky a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželí.
  7. Podávejte horké s‍ křupavým chlebem.