17. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rybí polévku s kroupami, která je ideální na chladné dny. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit chutnou polévku plnou rybího masa a kroupek. Zamilujete si tuto lahodnou a zdravou alternativu k tradičním polévkám. Nenechte si ujít tuto skvělou příležitost ochutnat něco nového!
Suroviny:
- 400g rybího masa (např. treska nebo losos)
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 100g kroupů
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 l vody
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup:
- Na pánvi osmahneme na oleji cibuli dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambory a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme rybí maso a podlijeme zeleninovým vývarem a vodou.
- Nechejte vařit 20 minut a pak rybu vyjměte a nasekejte na menší kousky.
- Přidejte kroupy do vývaru a vařte podle pokynů na obalu.
- Vrátíme rybu zpět do polévky a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželí.
- Podávejte horké s křupavým chlebem.